Învață-i pe cei mici lucruri și activități despre reciclare!

Odată cu tehnologiile și progresul, risipa și cumpăratul excesiv au început să devină  trăsături comune, de care ar trebui să-i ținem departe pe copiii noștri. Acum mai mult ca oricând, reciclarea trebuie să devină un obicei esențial dezvoltându-se și în practică.

Iată câteva sugestii simple cu privire la modul în care ar trebui implementată reciclarea în viața micuților noștri:

lucruri si activitati despre reciclare 1Invită-i în excursii educative

O excursie la un centru de reciclare a sticlelor, un atelier de meșteșuguri care utilizează hârtie sau materiale reciclate ori la o fabrică de pavimente elastice din cauciuc reciclat, poate fi la fel de educativă ca și una la muzeu, iar copiii vor învăța lucruri utile. Acest gen de locații te pot învăța modul în care obiecte pe care le vezi nefolositoare sau deșeuri, se pot transforma în produse care îți pot face viața mai frumoasă, mai ușoară și mai sigură.

Crează activități distractive având ca scop reciclarea

lucruri si activitati despre reciclare 2La Tzontzo Club organizăm marți un atelier de reciclare a sticlelor din plastic, pe care le vom transforma în ghivece originale pentru flori, pline de personalitate.

Copiii sunt încântați de orice activitate care implică joaca. Puteți organiza ateliere având ca scop transformarea sticlelor din plastic în ornamente sau obiecte folositoare sau rolele din carton ale hârtiei igienice în jucării sau sculpturi originale. Astfel, vor învăța să reutilizeze obiectele cu care intră în contact zilnic, ajutându-i  să devină mai creativi, să găsească soluții și să-și folosească imaginația.

Puteți utiliza, de asemenea pubele cu coduri de culoare pentru a-i ajuta să recicleze într-un mod mai organizat. Sticlele pot merge în pubela de o culoare, lucrurile făcute din material plastic pot merge la altă culoare iar hartia și cartonul la fel. Pentru a păstra lucrurile distractive și a menține spiritul competitiv, oferiți la sfârșitul săptămânii mici premii culinare, cu delicatese îndrăgite de micuți.

Ajută-i să recunoască produsele reciclate

Cu ajutorul tehnologiei sofisticate și a lucruri si activitati despre reciclare 3inovațiilor continue, o mulțime de produse reciclate arată ca și când ar fi noi. Copiii nu le-ar putea recunoaște imediat datorită acestui fapt, ele fiind greu de recunoscut uneori și de către adulți. Puteți face o listă cu produse reciclate, ajutându-i mai apoi pe copii să le identifice. De la obiectele decorative făcute la atelierele tematice și până la pavimentele elastice de la locul lor de joacă, copiii trebuie să recunoască că trăim într-o revoluție a reciclării, iar ei sunt o parte importantă în cadrul acesteia.

Fii un  exemplu!

lucruri si activitati despre reciclare 4Nu poți spune doar povești despre reciclare și tu să fi risipitor.  În cazul în care copiii te văd folosind o întreagă rola de hârtie pentru împachetat asta nu le va oferi nimic valoros legat de reciclare.  Copiii vor învăța prin observare privind spre exemplul oferit de  părinții și profesorii lor.

Invățați să reciclați la rândul vostru participând la activități și evenimente având ca scop reciclarea și uniți-vă eforturile pentru a reduce deșeurile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =